Statistická analýza vývoje porodnosti a plodnosti v České republice a zemích Evropské unie - Opluštilová, Jolana (2015)
Tato bakalářská práce analyzuje demografický vývoj porodnosti a plodnosti v České republice a v Evropské unii. Základními demografickými ukazateli, kterými se bakalářská práce zabývá, jsou úhrnná plodnost a hrubá míra porodnosti. Cílem práce je pomocí vhodných metod časových řad interpolovat počet narozených dětí v České republice během let 2003 až 2013 a předpovědět počet narozených dětí do roku 2016. Výsledky bakalářské práce mohou být nápomocné expertům, kteří se detailněji zabývají touto problematikou.