Statistická analýza vývoje porodnosti a plodnosti v České republice a zemích Evropské unie - Opluštilová, Jolana; Arltová, Markéta, 1970-; Langhamrová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce analyzuje demografický vývoj porodnosti a plodnosti v České republice a v Evropské unii. Základními demografickými ukazateli, kterými se bakalářská práce zabývá, jsou úhrnná plodnost a hrubá míra porodnosti. Cílem práce je pomocí vhodných metod časových řad interpolovat počet narozených dětí v České republice během let 2003 až 2013 a předpovědět počet narozených dětí do roku 2016. Výsledky bakalářské práce mohou být nápomocné expertům, kteří se detailněji zabývají touto problematikou.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses