Sebevražednost v České republice a ve vybraných evropských zemích - Strnadová, Anna (2015)
Tato práce se zabývá sebevražedností v České republice a ve třech dalších vybraných evropských zemích. Vybranými zeměmi jsou Finsko, Norsko a Polsko. Hlavním cílem je analýza sebevražednosti v uvedených zemích a jejich vzájemné porovnání. Také jsou zde zpracovány základní pojmy, které se týkají této problematiky, motivy sebevražd a jejich nejčastější způsoby. Dále je zde použita regresní analýza pro popsání závislosti mezi mírou nezaměstnanosti a sebevražedností v jednotlivých zemích.