Sebevražednost v České republice a ve vybraných evropských zemích - Strnadová, Anna; Dotlačilová, Petra; Antovová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato práce se zabývá sebevražedností v České republice a ve třech dalších vybraných evropských zemích. Vybranými zeměmi jsou Finsko, Norsko a Polsko. Hlavním cílem je analýza sebevražednosti v uvedených zemích a jejich vzájemné porovnání. Také jsou zde zpracovány základní pojmy, které se týkají této problematiky, motivy sebevražd a jejich nejčastější způsoby. Dále je zde použita regresní analýza pro popsání závislosti mezi mírou nezaměstnanosti a sebevražedností v jednotlivých zemích.
Vedoucí práce: Petra Dotlačilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses