Zamezení ztráty znalostí v organizaci pomocí reengineeringu procesu - Šafránek, Jakub (2015)
Cílem práce je najít řešení problému organizace Colour Group, s.r.o., jež spočívá v opakované ztrátě znalostí a aplikovat ho na konkrétní činnosti podniku. Toto řešení spočívá v jasném definování postupu prováděných procesů a zavedení prvků znalostní-ho managementu. Hlavním nástrojem tohoto řešení bude využití současných ICT mož-ností. Výstupy práce spočívají především ve zmapování a grafické znázornění probíha-jících procesů a v návrhu nového procesu. Použitá metodika v této práce vychází především z metodiky reengineeringu T. Davenporta a je doplněna o další ukazatele jako např. výpočet hodnoty deklarativ-ních znalostí, jež užívala pracovnice, a. které organizace ztratí, pokud se proces reengi-neeringu neuskuteční.