Zamezení ztráty znalostí v organizaci pomocí reengineeringu procesu - Šafránek, Jakub; Zelená, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Váchová, Lucie (2015)
Cílem práce je najít řešení problému organizace Colour Group, s.r.o., jež spočívá v opakované ztrátě znalostí a aplikovat ho na konkrétní činnosti podniku. Toto řešení spočívá v jasném definování postupu prováděných procesů a zavedení prvků znalostní-ho managementu. Hlavním nástrojem tohoto řešení bude využití současných ICT mož-ností. Výstupy práce spočívají především ve zmapování a grafické znázornění probíha-jících procesů a v návrhu nového procesu. Použitá metodika v této práce vychází především z metodiky reengineeringu T. Davenporta a je doplněna o další ukazatele jako např. výpočet hodnoty deklarativ-ních znalostí, jež užívala pracovnice, a. které organizace ztratí, pokud se proces reengi-neeringu neuskuteční.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Veronika Zelená
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: procesní management; znalostní management; reengineering; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; process management; knowledge management; reengineering (management); master's theses