Vybrané psychologické charakteristiky osobnosti zaměstnanců bank - Loncká, Veronika (2015)
Cílem práce je charakterizovat vybrané psychologické charakteristiky osobnosti zaměstnanců bank. Práce se zabývá rysy osobnosti, konkrétně charakteristikami jako jsou například extroverze, introverze, intuice, smyslovost, rozumovost, uvážlivost aj. Zkoumá četnost jejich zastoupení ve vybraném vzorku respondentů. Také se věnuje rolím ve firmě a jednotlivými charakteristikami těchto rolí. Na závěr se snaží shrnout, které charakteristiky převládají a které jsou pro zaměstnance v bankovním sektoru vhodné či nezbytné. Získané poznatky by se později mohly použít v práci personalisty při výběru zaměstnanců do bankovního sektoru.