Finanční analýza RED BULL Česká republika, s.r.o. - Obšivačová, Ivana (2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti Red Bull Česká republika, s.r.o.. V úvodní části práce je shrnuta teorie finanční analýzy, cíle, zdroje a uživatelé finanční analýzy. Také jsou zde popsány techniky finanční analýzy. Dále je představena společnost Red Bull Česká republika, s.r.o. a její aktivity. V praktické části práce jsou analyzovány účetní výkazy společnosti let 2010 až 2014 a je zde věnována pozornost horizontální a vertikální analýze a také analýze poměrových ukazatelů v kategoriích ziskovost, aktivita, likvidita a solventnost. V závěrečné kapitole jsou shrnuty závěry finanční analýzy.