Potenciál vlivu elektronických voleb na volební účast v ČR - Vondráková, Kateřina; Lechner, Tomáš; Pěkná, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce se zabývá potenciálním vlivem případného zavedení elektronických voleb na volební účast vysokoškolských studentů. První část práce se zabývá teoretickými základy a názory odborné veřejnosti na tuto problematiku. Dále je zkoumán aktuální stav zavedení elektronických voleb ve světě, České republice a v Estonsku. Hypotéza práce klade otázku, zda by zavedení elektronického hlasování mohlo potenciálně ovlivnit volební účast u studentů vysokých škol. Výzkum probíhal pomocí dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses