Hlavní trendy vnitřní migrace v ČR - Sedliská, Kristýna; Dotlačilová, Petra; Antovová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat hlavní trendy vnitřní migrace v České republice v letech 2003--2013. Tyto trendy jsou zkoumány mezi kraji České republiky a z hlediska Středočeského kraje v rámci jeho okresů. Práce je rozdělena na část teoretickou a část analytickou. Kdy v první části jsou vysvětleny nejdůležitější a základní pojmy týkající se migrace. V další části jsou tyto ukazatelé charakterizovány a vysvětleny. Dále jsou zde rozebrány a analyzovány důvody, díky kterým dochází k migraci. Zvláštní pozornost je věnována ekonomických důvodům, které v současné době ovlivňují migraci. V neposlední řadě je zde analyzována migrace dle 5 kategorií (rodinného stavu, nejvyššího dosaženého vzdělání, měsíce přestěhování, důvodu přestěhování, velikostní skupiny obce).
Vedoucí práce: Petra Dotlačilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses