Ocenění podniku společnosti MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. - Krejčová, Renata; Pláničková, Markéta; Novotný, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce má formu znaleckého posudku a jejím cílem je nalezení hodnoty value in use při stávajícím využití společnosti MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o. k datu 1. 10. 2013. Důvodem výběru této kategorie hodnoty je účel znaleckého posudku, kterým je ocenění jmění obchodní společnosti v důsledku změny právní formy ze společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost. Ocenění společnosti je zpracováno pouze na základě veřejně přístupných dat, přičemž za hlavní metodu ocenění byla zvolena metoda DCF equity. Jako podpůrná metoda ocenění byla zvolena metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Markéta Pláničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses