Srovnání nezaměstnanosti ve Středočeském a Ústeckém kraji - Prokop, Tomáš (2015)
Nezaměstnanost je jedním z největších ekonomických a sociálních problémů současnosti a to nejen na území sledovaných krajů, ale v celém světě. Bakalářská práce je zaměřena na srovnání nezaměstnanosti ve Středočeském a Ústeckém kraji. V metodické části jsou vymezeny základní pojmy a vzorce, se kterými se pracuje v analytické části. Analytická část porovnává socioekonomické statistiky obyvatelstva ve sledovaných krajích pomocí dat z Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí. Cílem této bakalářské práce je vytvořit souhrnný pohled na nezaměstnanost ve Středočeském a Ústeckém kraji.