Srovnání nezaměstnanosti ve Středočeském a Ústeckém kraji - Prokop, Tomáš; Šimpach, Ondřej; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Nezaměstnanost je jedním z největších ekonomických a sociálních problémů současnosti a to nejen na území sledovaných krajů, ale v celém světě. Bakalářská práce je zaměřena na srovnání nezaměstnanosti ve Středočeském a Ústeckém kraji. V metodické části jsou vymezeny základní pojmy a vzorce, se kterými se pracuje v analytické části. Analytická část porovnává socioekonomické statistiky obyvatelstva ve sledovaných krajích pomocí dat z Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí. Cílem této bakalářské práce je vytvořit souhrnný pohled na nezaměstnanost ve Středočeském a Ústeckém kraji.
Vedoucí práce: Ondřej Šimpach
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses