Didaktická analýza učiva o základním účtování zásob se zaměřením na integraci účetnictví s ekonomikou - Beránková, Michaela (2015)
Cílem práce je zjistit problémy současného vyučování předmětu účetnictví, úroveň chápání provázanosti jednotlivých vazeb a vztahů mezi ekonomikou s účetnictvím a schopnost vnímání účetních informací jako ukazatele ekonomického vývoje a stavu podniku. Na základě teoretických poznatků o současném stavu výuky účetnictví na obchodních akademiích, byl v rámci dotazníkového šetření zjištěn skutečný stav výuky účetnictví, názory pedagogů i jejich přístup k výuce. Zjištěny byly také největší problémy absolventů a studentů obchodních akademií, mezi které patří neschopnost interpretovat ekonomické důsledky vyplývající z účetnictví, neschopnost řešit problémy logicky nebo pracovat samostatně. Byly určeny možné překážky, které brání odstranění těchto nedostatků jako například nízká hodinová dotace v předmětu účetnictví