Demografická analýza Královéhradeckého kraje - Škvrnová, Olga; Dotlačilová, Petra; Cséfalvaiová, Kornélia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou Královéhradeckého kraje v roce 2013. V první kapitole je popsána historie a charakteristika kraje. Dále jsou zde vysvětleny demografické procesy a metody, které byly v práci použity. V druhé části je znázorněna demografická analýza pro rok 2013 ve srovnání s Českou republikou a okresy Královéhradeckého kraje. K výpočtům byla použita data z internetových stránek Českého statistického úřadu. Analýza je zobrazena pomocí struktury obyvatelstva, přirozeného a mechanického pohybu, sňatečnosti a rozvodovosti. Další kapitola se zabývá projekcí obyvatelstva, z které vyplývá trend stárnutí obyvatelstva. Z toho důvodu jsou v poslední kapitole popsány důležité sociální služby pro seniory, kterých je už v dnešní době nedostatek a do budoucna se tento problém bude muset řešit.
Vedoucí práce: Petra Dotlačilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses