Znalostní management v muzejním prostředí - Multanova, Aleksandra (2015)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou znalostního managementu v mu-zejním a galerijním prostředí. Cílem teoretické části práce je seznámit čtenáře se základními pojmy tykající se pojmu znalostní management. Tato část představuje de-finici informace, druhy informací, pak jsou zmíněny předpoklady a historie vzniku znalostního management. Teoretická část takže věnovaná procesu transferu znalosti, faktorům vlivu, barierám a překážkám vznikajícím během zavadění znalostního ma-nagement v organizaci. Cílem praktické části diplomové práce je analýza současného postavení muzeu a ga-lerii ve světě a možnost a nutnost užívání znalostního managementu v rámci kulturní instituce.