Znalostní management v muzejním prostředí - Multanova, Aleksandra; Zelená, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krejčová, Iva (2015)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou znalostního managementu v mu-zejním a galerijním prostředí. Cílem teoretické části práce je seznámit čtenáře se základními pojmy tykající se pojmu znalostní management. Tato část představuje de-finici informace, druhy informací, pak jsou zmíněny předpoklady a historie vzniku znalostního management. Teoretická část takže věnovaná procesu transferu znalosti, faktorům vlivu, barierám a překážkám vznikajícím během zavadění znalostního ma-nagement v organizaci. Cílem praktické části diplomové práce je analýza současného postavení muzeu a ga-lerii ve světě a možnost a nutnost užívání znalostního managementu v rámci kulturní instituce.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Veronika Zelená
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní management; informace; kulturní instituce a organizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; knowledge management; information; cultural institutions and organizations; master's theses