Moderní přístupy a koncepce k plánování rozvoje měst - Kostelecká, Lenka; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce se zaměřuje na představení vybraných iniciativ reagujících na změnu společenských hodnot probíhající u obyvatel vyspělých regionů světa v reakci na prohlubující se sociokulturní a ekonomické vazby mezi regiony a městy v kontextu globalizace a světové integrace. V práci jsou rozebrány podmínky, za kterých mohou tyto iniciativy být úspěšně implementovány do rozvoje měst. Následně jsou tyto podmínky rozebrány v kontextu prostředí českých měst. Hlavním cílem práce je zhodnocení podmínek pro implementaci zmíněných nových iniciativ v rozvoji obcí a měst s důrazem na prostředí České republiky. V České republice dochází k viditelnému posunu ve změně společenských hodnot, který je však charakteristický svou hédonickou povahou. Obecně jsou v českém prostředí do jisté míry splněny všechny předpoklady pro fungování hnutí s ohledem na regionální rozdílnosti. Některá hnutí již také byla úspěšně implementována. Do budoucna lze tedy předpokládat další využití hnutí v rozvoji měst.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses