Komparace daňového systému České republiky a Finska - Šutová, Linda (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním daňového systému České republiky a Finska. Hlavním cílem je provést komparativní analýzu daňových systémů obou zemí. Dílčím cílem je charakterizovat daňové soustavy daných zemí a také porovnat výši daňového zatížení zaměstnanců a studentů (rezidentů a nerezidentů). První kapitola se zabývá charakteristikou českého daňového systému. Druhá kapitola obsahuje popis daňového systému Finska. Ve třetí kapitole jsou provedeny výpočty daně z příjmů zaměstnanců a studentů (rezidentů a nerezidentů). Ve čtvrté kapitole je komparován daňový systém daných zemí pomocí podílu na daňovém mixu, čisté a složené daňové kvóty, implicitních daňových sazeb a daňového určení.