Komparace daňového systému České republiky a Finska - Šutová, Linda; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním daňového systému České republiky a Finska. Hlavním cílem je provést komparativní analýzu daňových systémů obou zemí. Dílčím cílem je charakterizovat daňové soustavy daných zemí a také porovnat výši daňového zatížení zaměstnanců a studentů (rezidentů a nerezidentů). První kapitola se zabývá charakteristikou českého daňového systému. Druhá kapitola obsahuje popis daňového systému Finska. Ve třetí kapitole jsou provedeny výpočty daně z příjmů zaměstnanců a studentů (rezidentů a nerezidentů). Ve čtvrté kapitole je komparován daňový systém daných zemí pomocí podílu na daňovém mixu, čisté a složené daňové kvóty, implicitních daňových sazeb a daňového určení.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses