Podíly na zisku v obchodních korporacích - Hanusová, Lucie (2015)
Cílem bakalářské práce je objasnit rozdělování a zdanění zisku a způsob výplaty podílů na zisku ve veřejné obchodní společnosti, společnosti s ručením omezeným a komanditní společnosti. Teoretická část se zabývá především obecnými informacemi o podílu na zisku a jeho specifiky ve vybraných druzích obchodních korporací. Pro lepší přehlednost a pochopení je doplněna o názorné příklady. V praktické části jsou znalosti uplatněny při rozboru účetních závěrek 30 vybraných společností, přičemž je kladem důraz na výplatu podílů na zisku.