Podíly na zisku v obchodních korporacích - Hanusová, Lucie; Randáková, Monika, 1966-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem bakalářské práce je objasnit rozdělování a zdanění zisku a způsob výplaty podílů na zisku ve veřejné obchodní společnosti, společnosti s ručením omezeným a komanditní společnosti. Teoretická část se zabývá především obecnými informacemi o podílu na zisku a jeho specifiky ve vybraných druzích obchodních korporací. Pro lepší přehlednost a pochopení je doplněna o názorné příklady. V praktické části jsou znalosti uplatněny při rozboru účetních závěrek 30 vybraných společností, přičemž je kladem důraz na výplatu podílů na zisku.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses