Porovnání kvality života v zemích Evropské unie dle jednotlivých ukazatelů - Knoll, Radim; Malá, Ivana, 1962-; Bílková, Diana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
V této bakalářské práci se snažím popsat kvalitu života pomocí širšího spektra složek, které kvalitu života ovlivňují a pomocí těchto složek porovnat kvalitu života ve 28 členských zemí Evropské unie. Tato práce se dělí na čtyři části. V první části se nachází podrobný popis jednotlivých složek kvality života spolu s porovnáním těchto složek se složkami použitými v různých výpočtech a modelech kvality života. Druhá část obsahuje celkové srovnání států Evropské unie podle všech ukazatelů. Třetí část se zabývá porovnáváním hodnot vybraných ukazatelů v letech 2007 a 2013. Dále obsahuje shlukovou analýzu závislou na podobnosti států dle vybraných ukazatelů. Poslední část obsahuje pořadí jednotlivých států podle kvality života v roce 2008 a 2012.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses