Potenciál rozvoje malých solárních elektráren v podmínkách ukončené státní podpory - Bartošová, Michaela (2015)
Cílem bakalářské práce je posouzení potenciálu rozvoje malých solárních elektráren v podmínkách nulové státní podpory. Práce seznámí čtenáře s vývojem solární energetiky v České republice, s tím spojených teorií regulace a legislativního rámce Evropské unie a České republiky ve vztahu k obnovitelným zdrojům energie. Pro ověření atraktivnosti investice do malých solárních elektráren v režimu nulových státních podpor, byla zpracována případová studie, která podrobně rozebírá aspekty investic do malé solární elektrárny, zároveň je doplněna analýza dopadů zásadních legislativních změn v posledních letech v oblasti solární energetiky. V závěru studie je diskutován potenciál rozvoje investic do solárních elektráren za nulové státní podpory, kdy je předpokládáno, že tyto investice budou probíhat pouze za předpokladu pokrytí vlastní spotřeby elektrické energie majitelů.