Finanční zdraví firmy - Řezníčková, Martina; Čámská, Dagmar; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je predikce budoucího vývoje firmy Eta a.s., vyrábějící elektrospotřebiče. Standardně je práce rozdělena na teoretickou část, na kterou navazuje část praktická. V teoretické části jsou popsány nástroje, které poté aplikuji do praxe. Mezi použité metody patří analýza ex post a ex ante, díky nimž je možné zjistit, jak si firma vedla v minulosti a jaká je předpověď do budoucna. Ve finanční analýze vypočítám poměrové a rozdílové ukazatele, Du Pontův rozklad a ekonomickou přidanou hodnotu. Naproti tomu budoucí vývoj predikuji bonitními a bankrotní modely. V teoretické části budou popsány výpočty a doporučené hodnoty analýzy obou metod. V návaznosti bude v praktické části představena Eta a.s. a předem popsané výpočty aplikovány. Také bude situace podniku porovnána s konkurenčními společnostmi.
Vedoucí práce: Dagmar Čámská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses