Finanční analýza společnosti KOVOVÝROBA HOFFMANN, s.r.o. - Lukšík, Martin (2015)
Tato bakalářská práce obsahuje finanční analýzu společnosti Kovovýroba Hoffman, s.r.o. Finanční analýza se zabývá působením společnosti v období 2009-2013. Cílem práce je na základě veřejně dostupných informací zjistit finanční situaci společnosti, zhodnotit ji a uvést, kteří činitelé k této situaci vedli. Dále odhalit silné stránky společnosti, o které se opírá, a také určit slabé stránky, které je vhodné odstranit či zlepšit. Finanční analýza obsahuje analýzu absolutních ukazatelů, čistý pracovní kapitál, analýzu poměrových ukazatelů, ekonomickou přidanou hodnotu, Du Pont rozklad, Kralickův Quicktest, Altmanův index a Index IN05. Práce je především rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická je napsaná s pomocí odborné literatury a v praktické části je teorie aplikovaná na společnosti Kovovýroba Hoffmann, s.r.o. V závěru práce jsou shrnuty výpočty a jsou zde uvedena případná doporučení pro zlepšení finanční situace společnosti.