Zhodnocení využití mimorozpočtových fondů státu a územní samosprávy při financování veřejných potřeb s konkretizací u vybraného subjektu územní samosprávy v ČR. - Minařík, Jan (2015)
Předkládaná bakalářská práce pojednává o problematice mimorozpočtových fondů a veřejných financí především z pohledu jejich využití v praxi. Těžištěm práce je podrobná charakteristika jednotlivých účelových fondů v soustavě veřejných rozpočtů. Práce se zabývá jak státními fondy na celorepublikové úrovni, tak i fondy na úrovni územních samosprávných celků České republiky, s konkretizací na statutární město Zlín. Analýza jednotlivých fondů obsahuje zdroj právní úpravy, správní orgány fondu, finanční prostředky, se kterými daný fond hospodaří, a jeho účelové zaměření. Praktická část bakalářské práce se snaží o celkové zhodnocení a získání stanoviska, zda je fondové hospodaření pro veřejnou správu prospěšné a užitečné.