Analýza ukazatele RPSN u spotřebitelských úvěrů - Čech, Ondřej (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou spotřebitelských úvěrů poskytovaných bankovními i nebankovními poskytovateli. Práce obsahuje teoretické a legislativní východiska zabývající se především ukazatelem roční procentní sazby nákladů, jenž by měl sloužit jako hlavní porovnávací ukazatel pro spotřebitele. Práce obsahuje porovnání nabídek spotřebitelských úvěrů u různých poskytovatelů na českém úvěrovém trhu. Zahrnuté je i celkové zhodnocení situace na trhu a doporučení pro spotřebitele při výběru produktu.