Vplyv kultúry na spotrebné chovanie - Hricková, Viola; Džbánková, Zuzana, 1967-; Šumpíková, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Konzumerizmus je dôležitým prvkom súčasnej spoločnosti, ktorý má svoj vlastný vývoj. Má vplyv na mnoho odvetví, na ktorých stojí dnešná spoločnosť. Taktiež existuje aj veľa aspektov, ktoré majú vplyv na správanie kozumentov. Medzi jeden dôležitý faktor patrí aj kultúra. Samotná bakalárska práca sa zaoberá vplyvom kultúry a prostredia na konzumerizmus v spoločnosti. Špecifikuje mieru vplyvu jednotlivých zložiek svetových kultúr na spoločnosť a jej dopady na správanie verejnosti v oblasti konzumu, taktiež navzájom porovnáva svetové kultúry. Prvá časť vymedzuje základné pojmy ako: konzum, spoločnosť, kultúra a globalizácia. V ďalšej časti sú špecifikované jednotlivé svetové kultúry a možné historické a geografické príčiny, ktoré majú za následok správanie konzumentov. Záverečná časť poukazuje na vzájomné porovnanie kultúr a predikciu vývoja.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses