Paušální výdaje - kritické zhodnocení a mezinárodní komparace - Malina, Michal; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Paušální výdaje dostály v nedávné době mnoha restrikcí a podmínek. Cílem bakalářské práce byla kritika současné úpravy paušálních výdajů v České republice s pohledem na mezinárodní komparaci v sousedních zemích. Autorem jsou navržena řešení pro změny v oblasti paušálních výdajů. Zvolený problém je doprovázen názornými příklady, grafy a tabulkami. Bylo využito metody komparace a abstrakce. Slevu na dítě může ve většině případů využívat druhý z manželů, sleva na manželku má jasně daný sociální charakter, limit pro uplatnění paušálních výdajů je příliš vysoký. Paušální výdaje oproti komparovaným zemím jsou opravdu štědré, omezení odlišného charakteru nalezneme i v sousedních zemích. Podmínky podnikatelského prostředí by měly být stálé, zhoršování podmínek zdanění OSVČ by mohlo přinést fatální důsledky. Bez dostatečné analýzy využití paušálních výdajů by se neměla dělat unáhlená rozhodnutí.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses