Analýza závislosti a citlivosti indikátorů HDI - Staněk, Tomáš (2015)
Index lidského rozvoje HDI je známý kompozitní indikátor, který se využívá k srovnání lidského rozvoje napříč státy světa a který každoročně zveřejňuje Rozvojový program OSN. První část této bakalářská práce popisuje vznik, složky a výpočet HDI, následně se zaměří na citlivostní analýzu a její různé metody. Druhá část práce obsahuje analýzu závislosti jednotlivých ukazatelů HDI a dopad změn jednotlivých složek na konečném výstupu.