Analýza závislosti a citlivosti indikátorů HDI - Staněk, Tomáš; Mazouch, Petr, 1981-; Vltavská, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Index lidského rozvoje HDI je známý kompozitní indikátor, který se využívá k srovnání lidského rozvoje napříč státy světa a který každoročně zveřejňuje Rozvojový program OSN. První část této bakalářská práce popisuje vznik, složky a výpočet HDI, následně se zaměří na citlivostní analýzu a její různé metody. Druhá část práce obsahuje analýzu závislosti jednotlivých ukazatelů HDI a dopad změn jednotlivých složek na konečném výstupu.
Vedoucí práce: Petr Mazouch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses