Harmonizace rodinného a pracovního života v ČR ve srovnání se Švédskem a Řeckem - Sládková, Zuzana; Fučíková, Simona; Antovová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem bakalářské práce je analyzovat podmínky pro harmonizaci rodinného a pracovního života v České republice ve srovnání se Švédskem a Řeckem. Tyto státy byly zvoleny z důvodu odlišného přístupu k rozdělení rolí v domácnosti i na trhu práce. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, a to část teoretickou, která se zabývá definicí pojmů, trhem práce a rodinou v kontextu Evropské unie, ale zejména České republiky. Analytická část se zaměřuje na konkrétní ukazatele a jejich vývoj v čase dle databáze Eurostatu od vstupu České republiky do Evropské unie až po současnost ve všech sledovaných státech. Tato část práce se soustředí zejména na ukazatele plodnosti, ekonomické aktivity, zaměstnanosti i nezaměstnanosti a využívání institucionální péče o dítě. Podrobněji se práce zabývá zkrácenými úvazky, které jsou z hlediska tématu velmi důležité.
Vedoucí práce: Simona Fučíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses