Zhodnocení vlivu kandidatury města Ostravy v projektu „Evropské hlavní město kultury 2015“ na socioekonomický rozvoj - Nedomová, Anna; Silovská, Hana; Vochozková, Jacqueline; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit vliv, který měla již samotná kandidatura města v projektu Evropské hlavní město kultury. Zjistit, kolik z připravených projektu v programu Ostrava 2015, bylo uskutečněno, přestože Ostrava titul nezískala. V teoretické části se věnuji významu kultury a kulturní politiky pro regionální rozvoj, popisuji projekty Evropské unie, které podporují rozvoj kultury ve městech. Pro účely práce je nejvýznamnější projekt Evropské hlavní město kultury, který je vysvětlen podrobně. V praktické části porovnávám připravené projekty s uskutečněnými, hodnotím jejich dopad a dopad celé kandidatury na rozvoj města. Výsledkem práce je shromáždění materiálů a vyhodnocení změn, které přinesla kandidatura města v projektu.
Vedoucí práce: Hana Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses