Analýza podobnosti výsledků přijímacích zkoušek na FIS - Habarta, Filip (2015)
Cílem práce je analyzování přijímacího řízení do akademického roku 2014/2015 na bakalářské studium na Fakultu informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické. Tato analýza je zaměřená především na problematiku opisování u přijímací zkoušky. K tomuto účelu je použit pravděpodobnostní model odhalující podezřele vysoký počet shodných odpovědí mezi účastníky přijímací zkoušky. Model je vypočítáván pomocí skriptu vytvořeného jako součást této práce. Skript může být použit i k aplikaci na jiná data. Součástí práce je zároveň základní rozbor dat získaných z přijímacího řízení. Výsledné zhodnocení přijímacího řízení a návrhy na přijetí případných opatření jsou shrnuty v závěru práce.