Hodnocení úrovně corporate governance ve vybrané firmě - Kandakova, Alena (2015)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zhodnotit postoj společnosti Koninklijke Ahold N.V k dodržování principů Nizozemského kodexu Corporate Governance. Zvolený problém autorka řešila porovnáním zásad obsažených v kodexu s veřejně dostupnými údaji firmy s použitím bodovací metody vícekriteriálního rozhodování. Provedenou analýzou bylo zjištěno, že se společnosti podařilo v roce 2014 zcela splnit 89 % zásad kodexu. V praktické části budou taktéž zformulována doporučení pro prevenci vzniku potenciálních krizí ve firmě.