Hodnocení úrovně corporate governance ve vybrané firmě - Kandakova, Alena; Machek, Ondřej, 1985-; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce si klade za cíl zhodnotit postoj společnosti Koninklijke Ahold N.V k dodržování principů Nizozemského kodexu Corporate Governance. Zvolený problém autorka řešila porovnáním zásad obsažených v kodexu s veřejně dostupnými údaji firmy s použitím bodovací metody vícekriteriálního rozhodování. Provedenou analýzou bylo zjištěno, že se společnosti podařilo v roce 2014 zcela splnit 89 % zásad kodexu. V praktické části budou taktéž zformulována doporučení pro prevenci vzniku potenciálních krizí ve firmě.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses