Analýza financování zdravotnictví v České republice v letech 2000 - 2013 a jeho současné problémy - Koucká, Petra (2015)
Problematika financování zdravotnictví je díky stále rostoucím výdajům velmi aktuálním a diskutovaným tématem. Do sektoru zdravotnictví v České republice plynou vysoké částky, a to jak z veřejných, tak i soukromých zdrojů, kde jsou dále transformovány a přerozdělovány. Cílem práce je analyzovat financování zdravotnictví v České republice v letech 2000 - 2013, specifikovat jeho současné problémy a představit možný budoucí vývoj zdravotnictví v České republice. Teoretická část práce vymezuje definice základních pojmů spojovaných se zdravím a zdravotnictvím samotným. Definuje modely zdravotnických systémů ve světě a popisuje vývoj zdravotnictví v České republice. Praktická část se zabývá analýzou financování zdravotnictví v České republice, jeho současnými problémy a budoucím vývojem českého zdravotnictví.