Analýza financování zdravotnictví v České republice v letech 2000 - 2013 a jeho současné problémy - Koucká, Petra; Kobliha, Pavel; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Problematika financování zdravotnictví je díky stále rostoucím výdajům velmi aktuálním a diskutovaným tématem. Do sektoru zdravotnictví v České republice plynou vysoké částky, a to jak z veřejných, tak i soukromých zdrojů, kde jsou dále transformovány a přerozdělovány. Cílem práce je analyzovat financování zdravotnictví v České republice v letech 2000 - 2013, specifikovat jeho současné problémy a představit možný budoucí vývoj zdravotnictví v České republice. Teoretická část práce vymezuje definice základních pojmů spojovaných se zdravím a zdravotnictvím samotným. Definuje modely zdravotnických systémů ve světě a popisuje vývoj zdravotnictví v České republice. Praktická část se zabývá analýzou financování zdravotnictví v České republice, jeho současnými problémy a budoucím vývojem českého zdravotnictví.
Vedoucí práce: Pavel Kobliha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses