Formy spolupráce obcí - Straka, Filip (2015)
Tato bakalářská práce se z několika úhlů pohledu věnuje formám spolupráce obcí České republiky, ve stávajících podmínkách platného legislativního rámce. Úvodní část se soustředí zejména na formování podmínek pro realizaci vybraných forem spolupráce obcí, podněty a význam těchto kooperací, které jsou zde rovněž obecně rozčleněny. Nejobsáhlejší část je zaměřena na hierarchizaci již vybraných konkrétních forem spolupráce, jejich pozitivní, ale i stinné stránky. Následuje ukázka těchto kooperací ve zvoleném regionu, obohacená o empirický výzkum. Finální pasáž je věnována problémovým oblastem v rámci této problematiky a vizím pro jejich případné řešení.