Analýza bankovního sektoru zemí V4 a jeho role v národním hospodářství od roku 1990 do současnosti - Šobotník, Dan; Klepek, Cyril; Pavelek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bankovnictví. Oblast, se kterou přijde během života do styku každý člověk, a která má nemalý vliv na celý finanční sektor a tím také na národní hospodářství. Tato bakalářská práce si dává za cíl zhodnotit trendy a vývoj v rámci bankovních sektorů skupiny států, sdružených do Visegrádské aliance. Propady, zisky, úvěrování či regulace představují oblasti, jimž se tato práce věnuje a hodnotí je, například na pozadí nedávné celosvětové finanční krize, jež zahýbala ekonomikami většiny států světa. Z analýzy finančních výkazů bank následně vyplývají zajímavé závěry, potvrzující například výraznou diferenciaci tržní koncentrace či zcela odlišnou úvěrovou politiku v jednotlivých zemích.
Vedoucí práce: Cyril Klepek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses