Financování nestátních neziskových organizací v České republice - Přikrylová, Barbara; Sunega, Petr, 1975-; Zeman, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Neziskové organizace fungují na principu získávání finančních prostředků z veřejných a soukromých zdrojů a jejich použití na humanitární a další veřejně prospěšné účely. Jedním způsobem jak získávat finance je řada fundraisingových aktivit, které vykazují různou míru úspěšnosti. V této práci je efektivita fundraisingových aktivit rozebrána na případové studii neziskové organizace Lékaři bez hranic / Médecins Sans Frontiéres ČR (MSF). MSF mají ve svém portfoliu řadu fundraisingových aktivity, jejichž efektivita je v této práci kvantifikována za použití dat z výročních zpráv a tzv. strategických fundraisingových plánů. Zároveň je vyvrácena hypotéza o přímé úměrnosti mezi velikostí cílové skupiny a velikostí celkových příjmů. Na základě provedené analýzy je shromážděna sada pozorování a doporučení na zlepšení monitorovacího procesu získávání potenciálních a udržování stávajících dárců.
Vedoucí práce: Petr Sunega
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses