Připravenost České republiky na přijetí eura - Zákravská, Jana; Kolman, Ondřej; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce analyzuje připravenost České republiky na vstup do Evropské měnové unie a přijetí společné evropské měny euro. I přestože uplynulo 11 let od začátku členství České republiky v Evropské unii, vláda ČR stále nestanovila cílové datum pro vstup do eurozóny. Práce přináší analýzu plnění nominálních konvergenčních kritérií, která jsou jako jediná oficiálně závazná pro zhodnocení připravenosti vstupu země do eurozóny, a taktéž analýzu plnění vybraných nejdůležitějších reálných konvergenčních kritérií, která ukazují celkovou ekonomickou sladěnost. Po spojení analýzy dat s teoretickými poznatky jsem dospěla k závěru, že Česká republika není dostatečně připravena na členství v Evropské měnové unii a bylo by zapotřebí fiskálních reforem, aby konvergence zemí byla udržitelná.
Vedoucí práce: Ondřej Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses