Analýza transmisního mechanismu monetární politiky u nestandardních nástrojů v USA od roku 2008 po současnost - Řezníček, Lukáš (2015)
Tato bakalářská práce zpracovává problematiku transmisního mechanismu v podmínkách finanční krize, primárně cílí na dílčí analýzy využití nestandardních nástrojů a na jejich dopady. Pro můj metodologický základ byla využita analýza, komparace a korelace. Na základě vypracovaných analýz jsem dospěl k závěru, že stanovené teze, jakožto naplnění cílů centrální banky pomocí nekonvenční politiky bylo naplněno. Přínosem práce je celkový pohled na americkou ekonomiku od roku 2008 po současnost a popis jejího vývoje, včetně alternativních metod a pohledů.