Analýza transmisního mechanismu monetární politiky u nestandardních nástrojů v USA od roku 2008 po současnost - Řezníček, Lukáš; Šimíček, Petr; Štekláč, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce zpracovává problematiku transmisního mechanismu v podmínkách finanční krize, primárně cílí na dílčí analýzy využití nestandardních nástrojů a na jejich dopady. Pro můj metodologický základ byla využita analýza, komparace a korelace. Na základě vypracovaných analýz jsem dospěl k závěru, že stanovené teze, jakožto naplnění cílů centrální banky pomocí nekonvenční politiky bylo naplněno. Přínosem práce je celkový pohled na americkou ekonomiku od roku 2008 po současnost a popis jejího vývoje, včetně alternativních metod a pohledů.
Vedoucí práce: Petr Šimíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses