Tobinova daň - lék nebo placebo - Dlabolová, Markéta (2015)
Předmětem bakalářské práce je zhodnotit, zda Tobinova daň působí jako placebo, nebo zda je to skutečný lék na finanční krizi. V úvodní části práce je průřez vývoje Tobinovy daně od minulosti až po současnost. Ve stati se zaměřuji na příčiny finanční krize, analýzu názorů odborné a politické veřejnosti na dopady daně z finančních transakcí a na rozbor směrnice EU. Na závěr analyzuji a provádím komparaci dopadů FTT ve Francii a Itálii.