Tobinova daň - lék nebo placebo - Dlabolová, Markéta; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Předmětem bakalářské práce je zhodnotit, zda Tobinova daň působí jako placebo, nebo zda je to skutečný lék na finanční krizi. V úvodní části práce je průřez vývoje Tobinovy daně od minulosti až po současnost. Ve stati se zaměřuji na příčiny finanční krize, analýzu názorů odborné a politické veřejnosti na dopady daně z finančních transakcí a na rozbor směrnice EU. Na závěr analyzuji a provádím komparaci dopadů FTT ve Francii a Itálii.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses