Využití Category Managementu ve vztazích výroba-obchod - Joska, Jan; Cimler, Petr, 1956-; Hommerová, Dita; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Category management (CM) je přístup, ve kterém dodavatel a retailer (obchodník) spolupracují na rozvoji kategorie. Do této strategické spolupráce přináší dodavatel znalost spotřebitele a produktů dané kategorie. Retailer přináší prodejní data. Celá koncepce je založena na řízení kategorií jako strategických obchodních jednotek a doručení maximální hodnoty spotřebiteli v podobě uspokojování jeho potřeb. Přestože první projekty CM u nás fungují již 15 let, většina společností dodnes neimplementovala CM v jeho plné podobě. Hlavními překážkami jsou vysoké organizační nároky na integraci CM do podnikové struktury a nutnost vysoké míry důvěry mezi dodavatelem a retailerem v podobě sdílení dat. Cílem této práce je identifikace příležitostí v oblasti CM na základě analýzy současného obchodního procesu ve společnosti Plzeňský Prazdroj, a. s. K identifikaci příležitostí je využita především metoda komparace ideálního obchodního procesu CM, který definuje odborná literatura, s praxí firmy Plzeňský Prazdroj. Na základě této komparace shrnuje práce příležitosti ke zlepšení současně nastaveného procesu CM. Zároveň identifikuje nové oblasti zaměření pro CM, které budou v budoucnu klíčové.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses