Právna ochrana osobných údajov - Machová, Aneta; Žák, Květoslav; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práca pojednáva o ochrane osobných údajov z právneho hľadiska a je rozdelená do piatich kapitol. V teoretickej časti ponúka výklad právnej úpravy tohto odvetvia, Zákonu o ochrane osobných údajov v Českej republike a základných pojmov charakteristických pre túto oblasť. Vysvetľuje legálne aspekty spracovania osobných a citlivých údajov, venuje sa niektorým hlavným povinnostiam správcu a spracovateľa a funkciám, štruktúre a činnosti Úradu pre ochranu osobných udajov. V závere zhŕňa možné dôvody a dôsledky, ktoré nastanú pri porušení zákonom stanovených povinností pri spracovaní. Praktická časť potom stručne sumarizuje možné riziká pri zverejňovaní svojich osobných údajov na internete a sociálnych sieťach a ponúka niekoľko možností ako sa im vyhnúť, alebo ich aspoň minimalizovať a uchovať si svoje súkromie v bezpečí.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses