Analýza fungování Vinařského fondu - Osičková, Věroslava; Vymětal, Petr; Husák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
V České republice vznikly po vzoru zahraničních států instituce, které se zabývají vinohradnictvím a vinařstvím. Vinařský fond je institucí s výsadním postavením, protože vinaři do něj povinně odvádějí finanční obnos z každého litru vína, jež bylo poprvé uvedeno do oběhu. Poplatek se vztahuje také ke každému započatému hektaru vinice. Vinařský fond (dále jen VF) je také jedinou vinařskou institucí z poloviny dotovanou ze státního rozpočtu. Cílem práce je zjistit statut VF a povinnosti z toho plynoucí jako je například zadávání veřejných zakázek a analyzovat, zda je financování projektů ze strany VF transparentní. První ze tří kapitol diplomové práce se věnuje vinařské historii a vzniku jednotlivých institucí v ČR. Druhá kapitola pojednává o VF, a soustředí se na příjmy a výdaje VF. Poslední kapitola analyzuje vybrané projekty financované Vinařským fondem.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses